Boilies a škrupinky

Pridať či nepridať vaječné škrupinky do boilies? Vraví sa koľko ľudí, toľko chutí. Niektorí rybári si nevedia predstaviť boilies bez škrupiniek a iní im zasa neprikladajú žiadny význam.

V čom teda spočíva význam škrupiniek v boilies? V prvom rade zväčšujú objem a hlavne sporózňujú štruktúru boilies, čím dosiahneme lepšie uvoľňovanie atraktoru do priestoru vody. Škrupinky taktiež podporujú trávenie kapra. Vďaka tomu sa mu naše boilies strávi a vylúči rýchlejšie. Kapor sa až tak rýchlo nenasýti, čo nám samozrejme vyhovuje.

Škrupinky treba rozdrviť.

Ďalšia vec je, že na vnútornej strane škrupiny zostáva pomerne veľa bielka. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo ich ja osobne nevyhadzujem. V prípade, že sa rozhodnete škrupinky pridať do svojej zmesy na výrobu boilies, nezabudnite ich poriadne rozdrviť, aby sa nám cesto a guličky lepšie spracovávali.

Vaječné blany môžu skomplikovať šúľanie boilies.

Ak vám vadia vaječné blany pri šúlaní na rollballe, vyhnete sa im tak, že si vopred usušíte 5-10 škrupiniek. Tie potom poriadne rozdrvte a pridajte do suchej zmesy.

Osobne si myslím, že záujem kapra to nejak extrémne nezvyšuje, ale uľahčíte si robotu, sporóznite boilies, zväčšíte objem guličky a zlepšíte jej strávitelňosť.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *