Partikel – ako ho pripraviť

Medzi partikel zahŕňame takmer všetky semená a strukoviny ako sú napr. Fazuľa, Repka olejná, Sójové bôby, Tigrí orech, Konopné semienko, Arašidy, Kukurica, Hrach, Pšenica, Para orechy, Javorové semienko…

príprava partilku, kukurica, repka, pšenica

Mám pocit, že v dnešnej dobe sa na partikel chytá oveľa menej  kapitálnych kaprov ako kedysi. Svoju slávu zožal v 70-80 rokoch. Myslím, že hlavným dôvodom jeho úpadku je rast priemyselnej výroby návnad a dostupnosť skutočne špičkových  hotových boilie, hotových zmesí, aróm, dráždidiel….V dnešnej dobe máme možnosť vyrobiť si širokú paletu varených návnad a nástrah.Napriek tomu je lacnou alternatívou a hrá dôležitú rolu pri vnadení a chytaní kaprov. Partikel je nutné dobre pripraviť! Zohráva to veľký význam pre ľahké trávenie u rýb.

partikel, kukurica, repka, sójové bôby

 

  • Tigrie orechy: – nechajte namočené 24 hodín a varte po dobu 30 minút.
  • Arašidy: – nechajte namočené 12 hodín a varte po dobu 30 minút.
  • Kukurica: nechajte namočené 24 hodín a varí sa 0,5-2 hodiny
  • Konope: nechajte namočené 12 hodín a variť, kým nepopraská.
  • Kúkoľ: nechajte namočené 12 hodín a varte po dobu 30 minút.
  • Bôby: nechajte namočené 12 hodín a varte po dobu 30 minút.
  • Javorové semienko: nechajte namočené 12 hodín a varte po dobu 30 minút.
  • Repka olejná: Zalejte vriacou vodou a nechajte odstáť 12h.
  • Pšenica:  nechajte namočené 12 hodín a varte po dobu 10-15 minút.
  • Para orechy: nechajte namočené 24 hodín a varte po dobu 30 minút.

partikel, konope, repka olejná, pšenica, orechy

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *